PharmaS е хрватски производител и дистрибутер на фармацевтски производи.

Работи од 2008 година и е една од компаниите членки на Групацијата ЛУРА. Покрај висококвалитетните фармацевтски производи и лекови на рецепт, палетата на PharmaS вклучува и различни марки на фармацевтски производи без рецепт. Три производствени погони со најсовремена фармацевтска опрема се лоцирани во Хрватска (Ракитје и Поповача) и во Србија во Зрењанин и обезбедуваат редовно снабдување на многу пазари со квалитетни производи.

Влогот во здравјето е влог во иднината

Идеите и иновациите на PharmaS во комбинација со квалитетни перформанси се патот до здрава иднина.

Квалитет и безбедност

Основата на нашиот бизнис е квалитетот, кој е клучен за безбедноста и задоволството на нашите клиенти, како и за препознатливоста на компанијата.

Доверливост

Фабриката на PharmaS во Поповача има сертификати за: EU GMP, HACCP и CFR21, фабриката Ракитје има сертификат CFR21, додека фабриката Зрењанин има локален GMP сертификат.

Модерно производство

Потребите на пазарот нè поттикнуваат да најдеме иновативни решенија кои придонесуваат за заедничките цели за раст и развој на идеи за здрава иднина. Ние користиме нови технологии за ефективно да ги задоволиме потребите на нашите потрошувачи.

Професионален развој

Учеството на фармацевтски конгреси, конференции, саеми и обуки, како и стручни предавања во нашата сопствена организација обезбедуваат постојан професионален развој на нашите вработени.

PharmaS е првата фармацевтска компанија во Хрватска која се здоби со статус на „Фарма ХФД - партнер за фармацевтска извонредност на Хрватското фармацевтско друштво“.

Визија

Препознатливост на европскиот и светскиот пазар и градење на репутација на доверлив партнер на здравствените системи во сите земји во кои работиме.

Мисија

Подобрување на здравствените стандарди преку квалитетни и сигурни производи во сегментите на производи на рецепт и без рецепт.

Администрација

Jerko Jakšić
Претседател на Управата

Gordan Badurina
член на Управниот одбор

Mate Andabaka
член на Управниот одбор

Надзорен одбор

Luka Rajić Претседател на Надзорниот одбор, сопственик Mato Zadro Член на надзорен одбор Ivica Kliček Заменик претседател на Надзорниот одбор