Брендови

Погледнете ги сите наши брендови.

Dietpharm

“Добро познатите додатоци во исхраната обединети под брендот Dietpharm се резултат на повеќе од триесет години квалитетен бизнис и експертиза. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

Dormirin

“Dormirin Rapid е додаток на исхраната кој содржи мелатонин кој придонесува во намалување на времето потребно за паѓање во сон и ублажување на субјективното чувство на jet lag. 1 потисок Dormirin Rapid содржи 1 mg мелатонин. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

Uriroyal

“PharmaS UriRoyal® е додаток на исхраната во форма на прашок за растворање. 1 ќесичка PharmaS UriRoyal® со прашок за подготовка на напиток содржи: Д-маноза 2 g; култура на живи квасци Saccharomyces cerevisiae var boulardii I-3799, во моментот на производство 1•109 cfu *; • култура на тиндализирани бактерии на млечна киселина: Streptococcus thermophilus HA-110 1•109.Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

Pro Beta Glukan Junior

“Pro Beta Glukan Junior е додаток на исхрана во форма на меки пастили за џвакање. 1 мека пастила за џвакање Pro Beta Glukan Junior содржи: • Wellmune®, екстракт од квасецот Saccharomyces cerevisiae 100 mg, oд кој бета-(1,3/1,6)-D-глукан со висока чистота 75 mg; • Витамин D (холекалциферол) 10 µg (400 IU), кој придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и кој е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

Femipause

“PharmaS Femipause e додаток на исхраната кој содржи: • црвена детелина • мелатонин кој придонесува во намалување на времето потребно за паѓање во сон • витамин Б6 кој придонесува во регулација на хормонската активност • витамини: ниацин, пантотенска киселина, Б6, фолна киселина и Б12 кои придонесуваат во намалување на заморот и исцрпеноста. Состојки во препорачана дневна доза за PharmaS Femipause ДЕН (1 светложолта капсула): • сув екстракт од лист од црвена детелина (Trifolium pratense L.) 100 mg – од тоа изофлавони 40 mg • сув екстракт од лушпа од ленено семе (Linum usitatissimum L.) 100 mg – од тоа секоизоларицирезинол дигликозид (СДГ; најмалку) 20 mg • ниацин (во форма на никотинамид) 16 mg (100% ПДВ*) • пантотенска киселина (во форма на Д-пантотенат, калциум) 6 mg (100% ПДВ*) • витамин Б6 (во форма на пиридоксин хидрохлорид) 1,4 mg (100% ПДВ*) • фолна киселина (во форма на птероилмоноглутаминска киселина) 100 μg (50% ПДВ*) • витамин Б12 (во форма на цијанокобаламин) 2,5 μg (100% ПДВ*) * ПДВ = препорачано дневно внесување Состојки во препорачана дневна доза за PharmaS Femipause НОЌ (1 сина капсула): • сув екстракт од корен од анѓелика (Angelica sinensis L.; дрога : екстракт = 12:1) 100 mg • сув екстракт од корен од валеријана (Valeriana officinalis L.; дрога : екстракт= 10:1; одговара на содржина на 400 mg корен од валеријана; раствор за екстрахирање: етанол/вода) 40 mg • мелатонин 1 mg. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

Diarino

“PharmaS Diarino® ORS BOULARDII e храна за посебни медицински потреби, со вкус на портокал и лимон. PharmaS Diarino® ORS BOULARDII ќесичките содржат орална рехидрациска сол, која го надополнува губитокот на елктролити и вода, како и лиофилизирана култура на квасец Saccharomyces cerevisiae var boulardii. PharmaS Diarino® ORS BOULARDII се користи за диетална исхрана на пациенти со слаба до умерена акутна диjареа и повраќање. PharmaS Diarino® ORS BOULARDII не е погоден како единствен извор на исхрана. PharmaS Diarino® ORS BOULARDII содржи култура на живи лиофилизирани квасци Saccharomyces cerevisiae var boulardii I-3799 во 100 g 1,60•1011 cfu **; во 100 ml 4•109 cfu **; во една ќесичка (250 ml) најмалку 1•1010 cfu ** ,cfu = единица колонии Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот. “

PrenataS

“PharmaS PrenataS е додаток на исхраната со фолна киселина за бремени жени, доилки и жени кои планираат бременост. 1 капсула PharmaS PrenataS содржи: Фолна киселина 416 µg (208% ПДВ*) Железо (AB-Fortis®) 25 mg (179% ПДВ*) Витамин Б6 5,6 mg (400% ПДВ*) Витамин Б12 9 µg (360% ПДВ*) Витамин Ц 100 mg (125% ПДВ*) Витамин Д3 5 µg (100% ПДВ*) Бакар 1,5 mg (150% ПДВ*) Цинк 7,5 mg (75% ПДВ*) Јод 75 µg (50% ПДВ*) Магнезиум 29 mg (8% ПДВ*) Калциум 12 mg (2% ПДВ*) * ПДВ = препорачано дневно внесување. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. Да се чува подалеку од дофат на деца. Пред употреба, да се прочита внатрешното упатство и/или декларацијата на производот.”